Szállást keres? Kollégánk segít Önnek: +36 70 455 3923 / Email: utazas@cteurope.hu / Kapcsolat: 1137 Budapest, Katona József u. 15.

Dubrovnik legjobb strandjai

 

A strandok Dubrovnikban az óvárostól északra és délre fekszenek. Városhatáron, vagyis északon fekszik a Copacabana és a Cava, délre pedig Horvátország egyik legszebb és legnépszerűbb strandja a Banje, és a Sveti Jakov. Nézzük meg őket közelebbről!

bombajo


A Buza strand

Ez a strand még az óváros történelmi részéhez tartozik és az óváros délnyugati részén található meg, a várfal alatt. A Szent István kapun juthatunk be, egy kicsi nyíláson. Partja kavicsos és sziklás közegben fekszik. Ezen a strandon akár egy kis éjjeli fürdőzés is szóba jöhet, mivel éjszaka is nyitva tart. Ha este lesz, a strand átalakul Dubrovnik egyik legromantikusabb helyévé. Sok turista jár ide.

 

banje

 


Banje, az egyetlen

Dubrovnik leghíresebb strandja. Ez a hely a fényképészek kedvelt fotózási helye. Hogyha épp nem szeretnénk úszni, akkor is ajánlott ellátogatni ide, mert csodás hely. Banje az óvárostól 100 méternyire van délre. Ide ajánlott gyalogosan jönni, mert a parkolás szinte lehetetlen. A strand itt is kavicsos, ajánlott a papucs a parton való sétához. Sportolási lehetőségek gyors listája: röplabda, strandfoci és a vízilabda.

bombajo


Sveti Jakov

A Sveti Jakov-ról kijelenthetjük, Dubrovnik egyik legszebb strandja. A nevét a felette lévő apátságról kapta. Ez is az óvárostól délre fekszik, Banje után. Messze van nagyjából 1, 5 km-re. Ez egy húszperces séta. A strand maga jóval kisebb, mint Banje, ezért jóval kevesebben is vannak itt.

Cava strand

A Cava a félsziget északi részén lelhető fel. Ahol fekszik a strand, azt a partszakaszt a nudistáknak különítették el. A strandot busszal vagy kocsival közelítsük meg. A sétánk a Hotel President felé fog vezetni, ahonnan balra találhatjuk meg a strandokat.

 

cobacabana

 

Copacabana strand

A Copacabana strandot a horvátok Babin Kuk-nak hívják. Egy rendes vízilabda pálya van a tengerpart mellett. Az egyik legismertebb horvátországi strand. Van egy út a strand mögött, ahol bárokat és éttermeket találhatunk.

bombajo


Sunj, Lopud sziget

A sziget északnyugatra van Dubrovniktól. Ide Jadrolinija járattal illetve taxi hajó-val lehet eljutni. A tengerpart húsz percnyire van az északon fekvő kikötőtől. Lopud szigetén nincs se busz, se villamos, leegyszerűsítve: nincs gépjármű forgalom. A strand finom homokkal rendelkezik, ami szeretettel várja a turistákat.

 

Adatvédelmi tájékoztató - Weboldal süti kezelése
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.