Szállást keres? Kollégánk segít Önnek: +36 70 455 3923 / Email: utazas@cteurope.hu / Kapcsolat: 1137 Budapest, Katona József u. 15.

Medulin

 

Leírásmedulin
Medulin - Horvátország

Medulin az Isztriai-félsziget déli végén, egy hatalmas védett öböl keleti partján fekszik. Eredetileg egy kis halászfalu volt. Felvirágzását, az itt található Bijeca homokos strand hozta. Ma Medulin Horvátország negyedik leglátogatottabb tengerparti települése.

Rövid történelem
Medulin egy kedvező klímával és termőfölddel rendelkező, védett öbölben fekszik. Már az ókortól ismert település. A III. században Konstantin császár egy luxusvillát építtetett a Vizula félszigetre. A későbbiekben Justinianus bizánci császár is előszeretettel használta ezt a birtokot. Medulin az ókortól kezdve jó termőföld volt. Elsősorban gabonát, szőlőt (bort), olívát és gyümölcsöket termeltek. Medulin életében a fellendülés a XX. század második felében következett be, amikor az itt található homokos strand miatt, vendégházakat kezdtek el kialakítani. Mára egy egész üdülőövezet, több kemping és szálloda fogja közre Medulint. Egy igazán vonzó nyaralási úti céllá nőtte ki magát. A lakosok vagy a helyi idegenforgalomban dolgoznak, vagy a szomszédos Pulára járnak át.

LátnivalókMedulin legfontosabb látnivalója a Bijeca nevű homokos part. A köznyelvben ezt Medulin homokos strandjának nevezik. A Bijeca strandot nagyon könnyű megközelíteni. A városban egész végig tartsunk a kikötő felé, majd hajtsunk tovább a kikötő előtt, a kemping felé. Village Medulin Camp, ez a kemping hivatalos neve. Ahogy haladunk az úton egy hatalmas, leander sövénnyel leválasztott parkoló mellett haladunk el. Itt kell leparkolni. Innen már csak pár méter a híres homokos strand.

Térkép

  
 

 

szallasaink

 

Adatvédelmi tájékoztató - Weboldal süti kezelése
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.