, 2021/8/28

Abbázia (horvátul Opatija.) Fiumétól 8 km-re nyugatra, az Isztriai-félsziget északkeleti részén, a Kvarner-öböl partján, az Učka-hegység lábánál fekszik

Abbázia

Közúton az Isztriai-félsziget felől az A8-as autópályán, a Trieszt és a Dalmácia felől az A7-es autópályán, Zágráb felől az A6-os autópályán érhető el. Vasútállomása Matuljiban van. A várost babérfaligetek veszik körül, tengerpartja sziklás és festői.

Van egy kis város, amely egy Ucka nevű sziklán fekszik, és egy gyönyörű kék tengerre néz. Örömmel mutatjuk be Abbáziát, egy ősi horvát várost, ahol a régi hagyományos és a modernebb turizmus találkozik, hogy varázslatos hangulatot teremtsen. Tégy egy pihentető sétát a tengerparton, vagy fedezd fel a villákat és a város történelmét: bármit is választasz, bele fogsz szeretni ebbe a városba. Abbázia a mediterrán vidék minden előnyét kínálja látogatóinak, a balkáni jelleggel kombinálva, így egy egyedülálló

helyet teremtve,ahol nyaralhatsz.

Abbázia városáról

Bár a város nagyon régi, még a rómaiak előtti időkre nyúlik vissza, mégis nagyon modern város, amely a világ minden tájáról érkező turistákat szívesen fogadja. A balkáni háborúk után, amikor Isztria Horvátország része lett, Abbázia újrakezdte. Így erős turisztikai érzéke alakult ki, és az önkormányzat felújította az ókori épületeket, lehetőséget adva a látogatóknak, hogy megcsodálhassák a történelmet, ugyanakkor élvezhessék a modern élet minden kényelmét.

Egy egészen új életet egy olyan városnak, amely a nyaraló embereknek nemcsak a csodálatos tengert és a lenyűgöző tájat kínálja, hanem rengeteg tevékenységet, éttermeket, szállodákat, kempingeket, klubokat és mindent, amire csak vágyik a nyaralás alatt.

Az egyik legjobb nyaralási célpont Európában, mert a város magában foglalja a nyugati és keleti hagyományokat, a természetet, a szórakozást és a sportot. Ez teszi a várost tökéletessé mindenféle nyaraláshoz. Ráadásul meg fogja tapasztalni, hogy a horvát emberek nagyon barátságosak és kedvesek.