, 2021/8/28

Splittől légvonalban 32 km-re délkeletre, a supetari kompkikötőtől légvonalban 15, közúton 45 km-re délkeletre, a sumartini kompkikötőtől légvonalban 17, közúton 26 km-re nyugatra, a Brač-sziget déli partján, a Vidova Gora délkeleti lábánál fekszik.

Bol

Egy kies öbölben levő, olajfákkal, szőlővel körülvett település, hangulatos régi épületekkel, romantikus öblöcskékkel. Közelében fekszik a Zlatni rat földnyelv kristálytiszta vizű erdős, kavicsos strandja. Katamaránokból álló hajójárat köti össze Splittel, Jelsával és Hvarral is.

A Brac-szigeten található Bol városát sokan látogatják nyáron, gyönyörű strandjai miatt. A leghíresebb strand a Zlatni Rat, amely egyike Horvátország kevés homokos strandjának. Lélegzetelállítóan kék a vize, felülről nézve még csodálatosabbnak tűnik. Jó struktúrával rendelkezik a turisták fogadására, akik gyönyörű strandokat, jó szállodákat, bárokat és éttermeket keresnek. Ismert történelmi város. A gyönyörű strandok mellett sétálhatsz a szigeten, és meglátogathatod a Horvátország történelme szempontjából fontos történelmi nevezetességeket.

Információk Bolról

Az Adriai-tengerrel körülvett, lélegzetelállítóan kék vízzel rendelkező város a Brac-szigeten található. A strand körülbelül 2 km-re van a bájos városközponttól, és gyalogosan is megközelíthető. Közvetlen az út mellett számos szálloda, üdülőhely, bár és étterem található, amelyek egész évben, a főszezonban, júniustól szeptemberig, de főleg júliusban és augusztusban készülnek a turistákra.

Egy egész napot pihenéssel tölthetsz a tengerparton, csodálhatod a naplementét, éjszaka pedig sétálhatsz a történelmi belvárosban. A város különböző, sok évvel ezelőtti, Horvátország történelme szempontjából nagyon fontos helyszíneket rejt, mint például a 19. századi dominikánus kolostor és a Branislav Deskovicn művészeti galéria. Érdemes felmenni a hegyekbe is, és felülről megtekinteni az egész várost!