, 2021/8/26

Ez az egyik legszebb város Horvátország tengerparti területein. Magas erődített falai, erős középkori falai és panorámás tornyai Horvátország legnépszerűbb városává teszik.

dubrovnik

Az Adriai-tenger partján, Európa szívében található Dubrovnik városa. Ez az egyik legszebb város Horvátország tengerparti területein. Magas erődített falai, erős középkori falai és panorámás tornyai Horvátország legnépszerűbb városává teszik.

Dubrovnik turisztikai központ, csodái a világ minden tájáról vonzzák a turistákat. Mivel Horvátország legelismertebb része, ezért tökéletes célpont a nyaraláshoz. A város legvonzóbb része az óváros. A számos múzeummal, városfallal, templommal, palotával és kolostorral teli városrészben rengeteg a látnivaló. Az Adria gyöngyszemeként is ismert Dubrovnik gyönyörű hely a nyaraláshoz, a túrázáshoz és a városnézéshez.

A világ legszebb turistalátványossága

A kristálytiszta tengervízben fürdőző, gyönyörű, sziklás hegyekkel körülvett városban, Dubrovnikban minden lenyűgöző. Éjszaka a város még látványosabbá válik. Annyi mindent lehet itt megtapasztalni, és az óvárosban soha nem fogsz unatkozni. Választhat, hogy a tengerparton tölti a napot olyan szórakoztató tevékenységekkel, mint a napozás, a kajakozás és a búvárkodás, vagy akár az óváros felfedezésével, ami még érdekesebb.

Egy gazdag város, egyedülálló építészettel. Töltsd a napját a hatalmas védőfalak, a tornyok, erődök és a gótikus és reneszánsz stílusban épült gyönyörű templomok nyomában. A legtöbb háznak vörös a teteje, és barokk stílusban épült. A Pile Gate a Dubrovnik óvárosának fő bejárata. Ez a város hagyományos bejárata, amelyet 1537-ben építettek. A kapunál Dubrovnik védőszentjének Blaise-nek gyönyörű szobrát látható.

A Pile kapun belépve egy gyönyörű stradun fogadja Önt, amely csodálatos szobrokból álló, faragott járdakövekből áll, és egészen a Ploce kapuig, az óváros keleti kapujáig tart. Egy másik látnivaló az 1438-ban épült Onofrio-kút, amely Dubrovnik városának vízellátását biztosította. Sajnos az 1667-ben bekövetkezett földrengés tönkretette a szökőkutat, és ha ez nem lenne elég, az 1992-es háború során további pusztítás történt.

Az Onofrio-kutat azonban az évek során helyreállították, és érdemes meglátogatni. A jobb oldalon található az 1391-ben épült ferences kolostor, amely Európa legrégebbi gyógyszertárának ad otthont. A Ploce kapu közelében, a szélső végén található az Orlando oszlop, amely a dubrovnikiak kedvenc találkozóhelye. Mellette található az 1522-ben épült Sponza-palota, amely ma városi levéltár és kiállítási központ.

Nem messze található a ST. Blaise barokk templom. Egy másik lenyűgöző hely a Rektori Palota, amely ma városi múzeum, értékes történelmi kiállítással. Ne hagyjd ki a dubrovniki drótkötélpályát, amely a legjobb módja annak, hogy az óvárost felülről meg nézhesd. Ha feljutsz a Srd-hegy tetejére, csodáld meg a vörös tetős város teljes kilátását. Készíts fényképeket, és várd meg a gyönyörű naplementét, amely aranyló ragyogásba öltözteti a várost.

A óvárosát a legjobban gyalogosan lehet felfedezni.

Az ünnepelt Trónok harca-filmet Dubrovnikban forgatták, és szórakoztató lesz felfedezni a jeleneteket.

Óvárosának falai négy sarkán erődítményeket találunk, amelyek közül a Minceta-torony a világ egyik legszebb tornya.

A város július és augusztus hónapban nyári fesztiváloknak ad otthont, amelyeken jó szórakozás részt venni.

Szűk utcáin számos étterem található, ahol kipróbálhatja a helyi konyhát.