, 2021/8/28

A Dráva jobb partján ősi folyami átkelőhelynél fekszik, az eszéki híd az évszázadok során a Dráva legfontosabb átkelőhelye volt. Itt halad át az egyik fontos észak-déli irányú közlekedési útvonal, mely Budapestet Eszéken át Szarajevóval és a tengerparti Ploče kikötőjével köti össze.

Eszék

Eszék fontos vasúti csomópont is, ahol a Dráva menti és Száva menti vonalak találkoznak a Boszniából és Magyarországról érkező vonalakkal. A város nemzetközi repülőtere innen 20 km-re délkeletre található.

Hét városrészre oszlik: Erőd , Felsőváros , Alsóváros , Újváros , Iparnegyed , Rétfalu és Dél II. Eszék a legzöldebb horvát város a maga 394 000 m²-vel.

Eszék nem annyira ismert, mint más horvátországi városok, azonban egy ősi történelemmel rendelkező város, amely sokat kínál a látogatóknak. Az osztrák-magyar épületeknek és az erődnek köszönhetően Bécs vagy Budapest kis változatának tűnik, de aztán minden turista felfedezheti a város egy másik oldalát, amely a hagyományokból, az ételek finomságaiból és az egyetemnek köszönhetően pezsgő, de elegáns városi életből áll.

Látogass el Eszékre, hogy felfedezd szellemét és a csendes életet a folyó partján.

Eszék városáról

A történészek a város történetét a rómaiakig vezetik vissza, akik a Balkánt is meghódították. Aztán a város különböző korszakokon ment keresztül, egészen az utolsó gyarmatosítókig, akik az Osztrák-Magyar Monarchia császárai voltak, akik a várost a Dráva folyó pompás gyöngyszemévé tették. Sőt, minden látogató még ma is megcsodálhatja a pompás osztrák-magyar épületeket, a városközpontban található teret és az elegáns utcákat, ahol üzletek és butikok találhatók.

Manapság a város életét az egyetem diákjai és a folyó melletti kis bárok éjszakai élete gazdagítja. Eszék mindenkinek megfelelhet: ha kulturális nyaralásra vágysz, itt megtalálod; ha pihenésre vágysz, ne vesztegesd az idődet, és gyere el Eszékre. Amennyiben fiatal turista vagy, nos, a város modern és fiatalos részén megtalálod, amire szükséged van. Csak gyere el ide, és élvezd a nyaralást, miközben a folyó mentén sétálsz, és közel kerülsz a horvát lényeghez.