, 2021/8/28

Fiume olaszból átvett magyar név, (horvátul: Rijeka.A város Horvátország nyugati részén, közvetlenül az Adriai-tenger partján fekszik az Isztriai-félszigettől keletre. Károlyvárostól 130 km-re délnyugatra, a szlovén határtól 25 km-re délre, Pólától 100 km-re északkeletre fekszik.,

Fiume

Horvátország harmadik legnagyobb városa. Az ország legnagyobb kikötőjét birtokolja, fogadni lehet, hogy fejlett és izgalmas város, amelyet érdemes meglátogatni. Az építészeti épületekkel megtámogatott Rijeka mind a külvárosban, mind a városban meglepően szép.

A buja szépségén kívül a város nagy történelmi és kulturális jelentőséggel bír. A város lenyűgöző látnivalókat kínál, amelyek emlékezetessé teszik a nyaralást. A legnépszerűbb látnivalók közé tartoznak a régi kastélyok, a lenyűgöző múzeumok és galériák, a templomok és a nemzeti parkok. Remek hely a történelem szerelmeseinek.

A szabadtér szerelmesei sem maradnak ki. A város hegyvidéki területein számos túra- és hegymászóútvonal található.

Fedezd fel az áradó várost

A horvátországi nyaralás nem lesz teljes, ha nem fedezed fel ezt városá. Az itteni látnivalók és a meglátogatható helyek száma igen nagy. Szakits időt, hogy fel tudd fedezi az összes látnivalót. A legizgalmasabb helyek közül néhány, amelyeket itt érdemes bejárni;

Trsat vár

Trsat várából lélegzetelállító kilátás nyílik Fiume városára és környékére, mivel egy dombon található. A várat a legkönnyebben úgy érheti el, ha megmássza a közel 600 lépcsőfokot, amely egészen a dombra vezet. Ezeket a lépcsőket a mennyországba vezető lépcsőnek is nevezik. A vár közelében található a Trsati Szűzanya nevű kegyhely, amelyet érdemes meglátogatni. Ez Nyugat-Horvátország legnagyobb zarándokhelye, amely katolikusok ezreit vonzza.

Risnjak Nemzeti Park

Ha már itt jársz, és a természet szerelmese vagy, ne hagyd ki a Risnjak Nemzeti Park meglátogatását. A park sűrűn erdősült, és számos állat- és madárfaj található benne. Vannak könnyű és nagyobb kihívást jelentő túraútvonalak is, a választás a tiéd.

Az óváros tornya

A várostorony a középkorban épült a város ikonikus szimbóluma. Bár az idők során átalakították, mégis megélte a sok változást az idők során. Egy városon belüli séta remek módja lenne a régi városi torony megtekintésének. Sétálj át a régi középkori kapun, hogy elérd Fiuma óvárosát. Ez az egyik legérdekesebb hely a turisták számára. További szórakoztató helyek, amelyeket meglátogathatsz : Természettudományi Múzeum, a városi múzeum, Fiume csillagászati központ, Fiume alagút és a városi piac. Fiume híres Horvátország legszínesebb fesztiváljáról, és nem szabad kihagyni az itteni jó éjszakai élet ízelítőjét sem.