, 2022/8/24

Bár úgy tűnik, hogy a tökéletes nyaralás kiválasztása pozitív élmény, hiszen máris elképzeled magad egy kavicsos tengerparton, koktéllal a kezeben, miközben a nyári szellő hűsít az árnyékban, maga a választás és a kérés nagyon stresszes lehet.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő szállást és a legjobb úti célt 2022 nyarára

Horvátország és az Adriatic.hr - egy nyerő kombináció egy felejthetetlen nyárért! Annyi úti cél, annyi választási lehetőség! Nyaraláskor mindig túl kevés idő áll rendelkezésre, így minden kiaknázott pillanat aranyat ér. De nem kell aggódni, mert több mint 1200 sziget, öböl, öblök, hét nemzeti park, több mint egy tucat természetvédelmi park.

Gazdag kulturális és történelmi örökségével, tele sporttal és társadalmi eseményekkel, Horvátországot minden kétséget kizáróan az első helyre kell választani! Az Adriatic.hr pedig több mint 12 000 szállásegységgel segít megszervezni azt a nyaralást, amelyik a te "csészéd" lesz.

Mit válasszunk és miért éppen Horvátországot?

A történelmi örökség és a város építészete a mediterrán, az antik és a szláv kultúrák keveredését mutatja. Tegyük fel, hogy azon gondolkodik, hová menjen idén nyáron. Ebben az esetben Horvátország a világ egyik legszebb képeslapját kínálja - a horvát "Niagara-vízeséstől", a Plitvicei-tavaktól kezdve a pulai horvát "Colosseumon", Dubrovnik régi városmagján, a spliti Diocletianus-palotán vagy Klis középkori erődjén át. Valószínűleg már láttad a Trónok harca sorozatban. Horvátország gazdag élményt kínál, mindenki ízléséhez és affinitásához igazodva.

Emellett rengeteg olyan kulturális és vallási objektum is van, amelyek nem világszerte ismertek, de Horvátországban "kötelező" látnivalónak számítanak - a poreči Eufráziánusz-bazilika, a zadari Szent Donát-templom vagy a Šibeniki Szent Jákob-templom, a Rovinj és Opatija panorámája a belső Isztria és Gorski Kotar gyönyörű zöld földjére, az Učka és a Dinara hegyvidék vagy a Velebit nemzeti park csak egy a sok látnivaló közül, amelyeket érdemes felkeresni és felfedezni.

Szigetek Horvátországban - sokkal több, mint nap, tenger és strandok!

Horvátország nem csak a történelem és a kulturális helyszíneket kínálja. Már említettük a több mint 1200 szigetet, sziklát, öblöt és zátonyt, amit Horvátország kínál? Ha bulizni vágysz, látogass el a horvát "Ibizára" - Hvar szigetére és a Pag szigeten található Zrće strandjára. A történelem szerelmeseinek ott van a titokzatos Vis szigete, a legtávolabbi szigetünk, amely katonai múltjáról és a második világháborús semlegességéről ismert, de 2016-ban a világ legszebb strandjáról is. - Stiniva strandja. A kultúra szerelmesei pedig felfedezhetik a "Moreska"-t Korčula városában és a "Kereszt alatt" körmenetet Hvar szigetén.

A teljes kikapcsolódáshoz és feltöltődéshez a gyönyörű tenger és a napfény mellett a Rab, Krk, Brač vagy Korčula szigeteket ajánljuk. Brac szigetén meglátogathatod a Blaca homokos kolostorát, az állkapcsos Zlatni rat strandot Bolon, és megismerkedhet a néhány évszázados kőfaragó hagyományokkal. Csak hogy tudd, a washingtoni Fehér Ház a világhírű bracsi kőből készült!

Korčula, Marko Polo szülőhelye sok család és kalandvágyó ember kedvelt úti célja, Krk pedig a tengerpart legszebb strandjaival büszkélkedhet! A tengerpart déli részén található Mljet "zöld szigete", nemzeti parkunk, amely a görög mitológia szerint Odüsszeusz egyik helyszíne volt utazásai során, valamint a Lastovo természeti park, amely egyediségéről és fesztiválszezonjáról ismert.

A gasztronómiai rajongás mint az élvezet definíciója Horvátországban

Ha van egy olyan kérésed, hogy ezen a nyáron próbára tedd ízlelőbimbóid, akkor Isztria a megfelelő választás. A sonkával, az olívaolajjal és a világhírű tartufival az isztriai konyhát a világ legjobbjának tartják. Emellett ellátogathatsz a speciális fesztiválokra, mint például a poreči Vinistra, vagy meglátogathatja a helyi konobákat, és részese lehetsz a "Zöld Isztria" évszázados turisztikai szolgáltatásának.

Másrészt Dalmácia világhírű a grillezett húsokról, különösen a bárányhúsról, a fekete rizottóról, a halakról és a polipsalátáról. Látogatásod során próbáld ki ezeket az ételeket, és ismerkedj meg a régi idők óta Horvátországban élő konyhakultúrával. A kontinentális Horvátországban láthatja a gyönyörű, zöld és arany színű, termékeny alföldeket, amelyek a Slavonija és a Baranja jelképezik, amelyek a múltban emberek millióit táplálták. Hogy meggyőződj róla, kóstold meg a paprikást, a gulyást, a friss sajtot, a kulen-t vagy a čvarci nevű száraz húst.

Horvátország a borkultúrájáról és a bortúrákról is ismert, amelyek az utóbbi években váltak népszerűvé. Több mint 130-féle szőlőt termesztenek itt, és Isztria és a Pelješac-félsziget a leghíresebb a borkészítési kultúrájáról. Az isztriai "Malvazija", a hvari "Plavac mali", a korčulai "Pošip" és a pelješac-i "Pošip" - a választás az önöké.

Magas kultúra és nagyszerű partik az innováció és a tudomány földjén!

Horvátország olyan világhírű művészek, írók és tudósok otthona, mint Ivan Meštrović szobrász, akinek művei a spliti galériájában láthatók, az újító Nikola Tesla, akinek emlékközpontja van Gospić város közelében, Likában, és mások, mint Ruđer Bošković, Ivan Gundulić, Slavoljub Penkala (toll), Faust Vrančić (ejtőernyő). Nevüket beírták a történelem aranykönyvébe.

A filmek szerelmeseinek nyugodtan mondhatjuk, hogy Horvátországban nagy hagyománya van a filmkészítésnek és a filmfesztiváloknak, mint például az isztriai Motovun és Pula városokban. A csúcslátogatások közé tartozik még a "Split nyár" és a "Diocletianus éjszakái" Splitben és a hagyományos zenei fesztivál, valamint a "Kalózok éjszakája" Omišban, ha szeretné átélni a zenével és történelemmel teli mediterrán nyári hangulatot. Emellett ajánljuk a "Dubrovniki nyári játékok" és az "Alka" középkori lovagi tornák megtekintését Sinjben, valamint a "Trka na prstenac" meglátogatását az isztriai Barbaniban.

A bulik szerelmeseinek pedig rengeteg választási lehetőség áll rendelkezésre! Hvar, Rab, Zrće a horvát "Ibiza", és évente több százezer látogatót vonzanak. A legnagyobb fesztivál az Ultra Europe Splitben, az egyetlen Ultra Music Festival Európában. Emellett meglátogathatja a Šibenik területén található Tisnóban található Outlook and Gardent, a Sonust vagy a Fresh Islandet. Városnézésre és jó szórakozásra ajánljuk Rab, Krk, Brač, Dubrovnik vagy Šibenik meglátogatását.

A sportok szerelmeseinek és az adrenalinfüggőknek!

Bár nem rendelkezik nagy népességgel, Horvátország valóban sportnemzet. Luka Modrić, Dražen Petrović, Janica Kostelić, Blanka Vlašić, Ivano Balić, a kézilabda- és a vízilabdacsapat talán a legismertebbek az aranyérmek és a sportági képviselet terén. Ha tehát kikapcsolódásra, finom vacsorákra és a "belső olimpikon" megidézésére vágysz, akkor nézd meg Horvátország sport- és szabadidős térképét. A rafting és a kajakozás a Cetina folyón Omišban családi és baráti szórakozás, a búvárkodás és a tenger felfedezése a Vörös és Kék barlangban Biševón egyedülálló élményt nyújt, a hegymászás az Učkán, Dinarán, Velebitben vagy Biokovón, az ejtőernyős ugrás, a bungee jumping vagy a vitorlázás az Adria partján a "Yacht week" keresztút részeként jót tesz a testnek és a léleknek, és a legjobb kilátást nyújtja az Adria partjára.

Magánszállás mindenki számára elérhető!

A gazdag választékból és kínálatból nyugodtan kijelenthetjük, hogy idén nyáron Horvátországban bárki találhat magának valót. Ez azért van, mert a horvátországi magánszálláshelyek mindenki pénztárcájára és kívánságaira szabottak. Tehát akár egyedül, akár családdal utazol, akár a romantikus nyári éjszakák szellőjét szeretnéd érezni valamelyik szigetünkön, akár a városi forgatagot a legnagyobb városainkban, az idei horvátországi nyár joggal készül neeked!

A fesztiválok szerelmesei, a "zöldben gondolkodó" környezetbarát vendégek, az állatbarát utazók, a hátizsákos turisták és az adrenalinfüggők, mindenkit szívesen látunk, és az Adriatic.hr gondoskodik arról, hogy a leggyorsabban és legbiztonságosabban juss el a tengerpartra és a tengerre.