, 2021/8/28

Korčula városa az azonos nevű sziget védett keleti partján, Makarskától légvonalban 38 km-re délre fekszik ott, ahol a sziget legközelebb van a szárazföldhöz, vagyis a Pelješac-félszigethez, melytől a Pelješi-csatorna választja el.

Korcula

A szigeten már az újkőkorban is laktak emberek, amint ezt a megtalált leletek is mutatják. Az itteni emberi élet legősibb nyomai a település közelében levő Vela Spila-barlangban találhatók. Ezen a jelentős régészeti lelőhelyen, a sziget nyugati felén a Kale-öböl feletti emelkedő Pinski rat-hegyen fekszik

Tedd felejthetetlenné a nyaralását Korcula időtlen szépségével, amely az Adriai-tenger által körülvett egyik híres és gyönyörű horvát sziget. Tele van díszes helyekkel és elegáns házakkal, és feltétlenül nézd meg az Adriai-tengeri naplemente kiemelkedő látványát. Élvezd a művészet, a színházak és a zene pillanatait, és sétálj végig a rengeteg elszigetelt öbölben és egzotikus strandokon.

Az északi oldalról kavicsos strandokkal borított Korcula-sziget kis falvakban, pompás városokban és szőlőskertekben gazdag. Örökítsd meg pillanatképekben a hegyek lélegzetelállító látványával, és tölts el egy kis időt a számos öbölben.Gyere el Korcula szépségének felfedezésére.

Proizd-sziget

Korcula egyik leglenyűgözőbb helye, a Proizd-sziget valóban a kék tengervízzel behálózott rejtett gyöngyszem, amely a legjobb a kalandos kiránduláshoz. Menj a mély fenyőerdők felé, és sétálj végig a gyönyörű strandokon, ezek teljesen lenyűgözőek. Kóstold meg az ételeket, és merülj el a Proizd-sziget panorámás kilátásának mélységeiben.

Használd ki az időt pihenéssel a nyugágyakon, és élvezd a csodálatos vad strandok természetes szépségét. Ismerd meg a hűvös hangulatot a reggeli hajókirándulással. Tervezz kirándulást, és sok időt a sziklás strandokon. Vigyél magaddal víz alatti kamerát, hogy megörökíthesd Proizd lenyűgöző látnivalóját.

Korcula óvárosa

Menj először Korcula óvárosának szűk utcáin, és sétálj végig a csodálatos templomok, a rengeteg kávézó és üzlet között. Élvezd a finom ételeket az éttermekben, és állj meg a Matusko szőlőskertben, hogy élvezhesd a szőlő nagyszerű ízeit. A rengeteg dologgal teli Korcula óvárosa egy gyönyörű hely, ahová érdemes ellátogatni, gyönyörű kilátással a falakra, amelyeken a legtöbb művész az utcák sarkán fest.

Tölts időt sétálva a furcsa utcákon, és kóstold meg a drága ételeket a tengerre néző éttermekben.