, 2021/8/28

A sziget az Adriai-tenger északi részén, Fiume közelében a Kvarner-öbölben helyezkedik el. A szárazföldtől a Vinodoli-csatorna és a Velebit-csatorna választja el. Általában dombos, nagyobb emelkedések csak a déli részein vannak, legmagasabb pontja az Obsova.

Krk

Sok kikötőnek is alkalmas öböl teszi változatossá. Nyugati része lankás, míg keleti tájait kevésbé tagolt vidék, meredek, hegyes sziklák, lombos erdők és kevés település jellemzi. Keleti partja a szárazföld felé néz, déli partja a Cres-sziget irányába. 1980 óta a Krki híd, a világ egyik leghosszabb (1430 méter) betonhídja köti össze a szigetet a szárazfölddel Kraljevica települése mellett.

A több várossal teli sziget Horvátország legvonzóbb turisztikai célpontja. Az Adriai-tenger által északi oldalról körülvett horvát sziget számos turista otthona, akik azért jöttek ide, hogy szórakozva élvezzék a nyári vakációt. A műemlékektől a fürdőző öblökig minden megtalálható a látogatók számára, akik szórakozással szeretnék eltölteni a nyaralásukat. Nagyon sok szállodával és luxus üdülőhellyel párosulva a sziget élénk bárokkal és klubokkal rendelkezik, ahol lazíthatsz és élvezheted az estéket.

Töltődj fel élménnyel e változatos sziget ragyogó panorámájával. Élvezd minden pillanatát.

Soline-öböl

A sziget örökségi helyszíneinek megtekintése után a Soline-öböl enyhítő iszapfürdőt kínál, amely ellazítja testét és elméjét. Tégy egy sétát végig az autentikus tájakon, és lépkedj az iszapban a térdig érő víz szélén úszkáló apró halak és rákok között. Élvezd a szórakozást az öböl nyugodt és meleg vizében, és feküdjön a pihentető iszapban. Röplabdázzhatsz, vagy focizhatsz a Soline-öböl terápiás iszapjában.

Potovosce

A Krk keleti részén található Potovosce az a csodálatos strand, ahol barátokkal és családdal együtt élvezheted a strandolást. A tiszta és nyugodt tenger jellemzi, a fenyőerdők közé lépve juthat el a gyönyörű Potovosce strandra. Bérelhetsz nyugágyat és napernyőt, és frissülj fel a nap perzselő forrósága ellen. Gyönyörködj a csodálatos természeti környezetben, és töltsd az idejét sportolással.

Hozz magával némi ételt vagy vizet, és pihenjen a kavicsokon elhelyezett nyugágyakon. Mindenképp vigyél fényképezőgépet magaddal, hogy megörökíthesd Potovosce festői látványát.