, 2021/8/26

Splittől légvonalban 52, közúton 88 km-re délkeletre, Közép-Dalmáciában, az úgynevezett Makarskai riviéra központjában, délkeletről Osejava fok, északnyugatról a Szent Péter félsziget által védett öbölben fekszik. A város északkeleti részei felnyúlnak a Biokovo-hegység lejtőire.

Makarszka

Számos egzotikus meglátással párosulva Makarszka több ezer embert vonz a világ minden tájáról. A Horvátország tengerpartján fekvő régi város tele van kikövezett utcákkal, vonzó piacokkal és számos turisztikai célponttal.

A különböző öblöktől kezdve a szép kikötőkig, sokféle olasz konyhákból élvezheti a olasz ízeket. Tedd szórakoztatóvá az éjszakát a szórakozóhelyeken eltöltött idővel. A különböző strandok kíséretében élvezheted a napot a vízi tevékenységekkel, mondjuk búvárkodással. Sétálj a tengerparton vagy túrázz a hegyekben, élvezd Makarszka lenyűgöző kilátását.

Nugal strand

Sétálj végig a Nugal Beach parti sétányain, amely Makarska egyik legszebb strandja. Ha kalandvágyó ember vagy, akkor ez a legjobb hely, ahol olyan vízi sportokat űzhetsz, mint a búvárkodás. Sétálj az aranyszínű homokon, és csodáld meg a gyönyörű tájat, vagy pihenj a fenyőfák árnyékában elhelyezett nyugágyakon. A meredek sziklaszirtek között található, tökéletes hely azok számára, akik kellemes környezetben szeretnék élvezni a nyarat. Vedd fel a cipődet, és sétálj végig a kavicsos Nugal Beach-en.

Biokovo Natúrpark

Csodáld meg a lenyűgöző kilátást a Biokovo Natúrparkban, és hajts fel a hegy tetejére. Szórakoztatni fog a hideg, friss levegő áramlása, ahogy egyre magasabbra és magasabbra jutsz. Nézd meg a természet csodálatos látványát a csúcsról, a gyönyörű tájtól kezdve a mély völgyben elterülő mezőgazdasági földekig. Menj fel a Sv Jure legmagasabb pontjára, és fedezd fel a dalmát tengerpart legnagyobb látnivalóit. Tökéletes hely a túrázáshoz és a kerékpárutakhoz. A Biokovo Natúrpark számos növényfajnak ad otthont, és a hegyek történelmével kényezteti a látogatókat.

Információk:

Sétálj végig a hegyoldalakon, és csodálja meg az Osejava Park természeti szépségeit. A koronák a fény fölé húzódnak, és kényelmes utakat építettek a látogatók számára a meredek ösvényeken való gyalogláshoz.

Amennyiben kedveled a műemlékeket, akkor látogass el Kotishinába, Makarszka egyik gyönyörű falujába. Fedezd fel az ősi várat, és a botanikus kertben megőrzött töredékeket.

Pihenj a természetes árnyékok alatt elhelyezett nyugágyakon a Kraj strandon. Ezt a hosszú, nyílt strandot fenyőfák és buja növényzet veszi körül. Ne mulaszd el, hogy a kék vízzel együtt készíts pillanatképeket, és lásd meg a tengeri élőlényeket.

Ha túrázni szeretnél látogass el a Biokovo-hegységbe, és fedezd fel a környék hihetetlen szépségét.