, 2021/8/30

A Medvednica közvetlenül a főváros felett északra, 42 km hosszan húzódik északkelet-délnyugati irányban.

Medvednica

Egy hegylánc Horvátországban, Zágráb megyében, amely elválasztja a horvát fővárost, Zágrábot az északabbra fekvő Zagorje szomszédos területétől. Gyakran Zagrebačka gorának (azaz Zágrábi-hegységnek) is hívják. A zágrábiak kedvelt kirándulóhelye. 1981-ben Medvednica nyugati részét természeti parknak nyilvánították

Tökéletes kirándulási lehetőség. Minden évben sok turista keresi fel a világ minden tájáról. Medvednica Zágráb egyik legjobb helye télen síelésre, az év többi részében pedig a hegyoldalakon való túrázásra. Élvezni fogod a gyönyörű tájat és a friss levegőt, ráadásul a szabadtéri tevékenységeket sem szabad kihagyni! Készülj fel egy kalandos kirándulásra a hegyek és az erdei barlangok felfedezésére, a helyiekkel való vacsorázásra vagy ebédre való csatlakozás a hegyek belsejében épült gyönyörű vadászházakban az egyik legjobb élmény lesz.

Zágráb egyik legszebb látnivalója, amely a helyiek és a turisták számára egyaránt menekülésnek számít. A helyiek az év bármely szakában szívesen látogatnak el oda, mert gyönyörű tájak, például barlangok, szakadékok, bányaaknák, hegyek, barlangok és vízesések várják a látogatókat. Nagyon egyedi építésű templomokkal és a Tv adótoronnyal is rendelkezik, amely a csúcsán, Slijeme.

Télen tökéletes hely a síelésre! És ne aggódj, a hegyekben rengeteg hütte található, ahol megpihenhetsz, ihatsz egy italt és megkóstolhatod a különleges helyi ételeket, mint a bableves és a túrós vagy almás-sajtos rétes. A mindenhol található források és gőzök szintén nagyon festőivé teszik a látványt, ezekből töltheted a palackodat és élvezheted az ivást, mivel az ottani víz nagyon tiszta.

Megszámlálhatatlan tevékenységet lehet ott végezni, mint például kerékpározás, túrázás és túraútvonal-futás. Ha madármegfigyelő vagy, ez a hely neked való, mivel Számos különböző ritka és gyönyörű madárfaj él. Egy nagyon különleges őslénytani lelőhellyel is rendelkezik, ez pedig a Veternica-barlang. A barlang 18 különböző denevérfajnak ad otthont, amelyek a barlangban élnek. Olyan csontokat és fosszíliákat is találhat, amelyek arra utalnak, hogy ezek a barlangok évezredekkel ezelőtt medvék és leopárdok otthona volt!