, 2021/8/28

Šibenik központjától légvonalban 25, közúton 34 km-re északnyugatra, községközpontjától 6 km-re északnyugatra Dalmácia középső részén, a Murter-sziget északnyugati részén a tágas és szelektől védett Hramina-öbölben fekszik.

Murter

A 125 méteres Raduč, a 70 méteres Sveti Rok és a 62 méteres Gradina nevű magaslatok övezik. A Hramina-öböltől déli irányban egészen a Slanica-öbölig terjeszkedett, ahol a šibeniki riviera egyik legszebb strandja található. A Slanicán kívül Murternek még négy strandja van a Luke, Podvrške, Čigrađa és a Kosirina. A Sveti Rok csúcsáról nagyszerű kilátás nyílik a környező településekre, szigetekre és nyugat felé a távolabbi Kornat-szigetre is. A település az Adria parti főúttól 13 km-re a D12-es főúton Tisnon át érthető el.

Készülj túrázni Murterbe, a legvonzóbb helyre, ahol számos csodálatos úti cél vár, ezek minden igényt kielégítenek a szórakoztató nyaraláshoz. Az Adriai-tenger északnyugati oldalán fekszik Horvátország e gyönyörű szigete. Fedezd fel a sziget csodálatos szépségét, vagy helyezkedj el kényelmesen a homokos strandokon, hogy a természetes árnyékban pihenhess. Szánj időt a csodálatos nemzeti parkok meglátogatására, vagy nézd meg a növény- és állatvilág lenyűgöző szépségét, miközben a mélytengeri vizek alatt élvezheted a búvárkodást. Horvátország egyik legszebb és lenyűgöző, gyönyörű helye.

Cigrada strand

A tiszta kék vízzel teli Cigrada Beach Murter egyik csodálatos, kavicsos homokkal teli strandja. A fenyőerdőkkel körülvett Cigrada Beach tiszta vize alkalmas a fürdőzésre. Helyezkedj el a sziklák sorozatára, és lógasd a lábát a sünökre. Számos vízi tevékenységet kínál, mint például a búvárkodás vagy az úszás.

Élvezd az éttermek asztalainál felszolgált finom ételeket. Fantasztikus kulináris élményekkel, fantasztikusan érezheted magad a Cigrada festői kilátása körül. Vedd fel a legmegfelelőbb cipődet, hogy végigsétálj a hanyag partvonalon.

Slanica strand

Murter egyik népszerű strandja, a Slanica Beach gazdag turistákban, akik szórakoztató és szórakozással teli nyaralásra vágynak. A sport kedvelők röplabdázhatnak vagy teniszezhetnek, míg mások a fenyőfák alatt ülve pihenhetik testüket, és csodálhatják a természet gyönyörű látványát.

A betonhomokkal és sekély tengerrel teli Slanica tökéletes hely a piknikezők számára. A strand tele van szórakozási és sportolási lehetőségekkel, ami az egyik oka annak, hogy a legtöbb utazó szívesen látogat el erre a strandra. Élvezd a napot, és frissítsd fel magad a tengerparton végzett relaxáló masszázzsal.