, 2021/8/28

Krk északnyugati részén az Omišaljt Krk városával összekötő út mellett fekszik. A település központjában helyezkedik el a kis kikötő, melynek mindkét oldalán strandok húzódnak. Itt zajlik Njivice központi élete, ahol számos étterem, kávézó és cukrászda található.

Njivice

A Poje nevű határrészén 2005-ben kiásott „villa rustica” feltárásának eredményei igazolják, hogy Njivice területe már a 2. században lakott volt. Az épület valószínűleg a közeli Fulfinum városához tartozott. A gazdag polgár tulajdonában állt villában hypocaustum, kettős padlófűtés, mozaikpadló és színes falfestmények is voltak. A leletek között üvegtárgyak, pénzek, ékszerek, menóra motívummal díszített olajmécses, mérleg és hozzá való réz súlyok kerültek elő.

Ez a városa az évek során Krk sziget turizmusának egyik központjává vált. Ez a legújabb építésű város kavicsos barackos és sziklás kis öblökkel rendelkezik. A város központja egyben Njivice életének központja is, számos étteremmel, kávézóval és cukrászdával. A végi strandok után egy gyönyörű, több mint egy kilométer hosszú sétány is található. Rengeteg sport- és szórakoztató rendezvény zajlik, különösen az üdülési szezonban.

Mit kínál Njivice

Fő jellemzője a strandjai. A város központjában két kavicsos strand található, és mindkettő részben kikövezett, így a fürdőzést és a napozást egyaránt élvezheti. A strandok büszke tulajdonosai a Kék Zászlónak. Akik egy kis magányra vágynak, a város körül számos kis öböl található, amelyeket sziklák és barlangok kísérnek. A strandok végén egy gyönyörű sétány található, amely tökéletes a romantikus sétákhoz naplemente idején.

A sétány több mint egy kilométer hosszú, fenyőfákkal körülvett, közvetlenül a tenger mellett. A happening központja a város központja. A kis kikötő mellett számos étterem, kávézó és cukrászda található. Minden évben számos különböző sport- és szórakoztató eseményre kerül sor, különösen a vakáció idején. Néhány ezek közül a Tűzijáték Rapszódia, az Adria tavaszi túraútvonal és a Njivice üdülőhely tematikus napjai. A klapa-előadások vagy folklórfesztiválok remek lehetőséget nyújtanak a sziget hagyományainak megismerésére és megismerésére. A nyár folyamán a város galériája neves művészek kiállításainak ad otthont.

Szállás

A városban két szálloda található, a Jadran és a Beli kamik, mindkettő a kikötőtől és a központtól északra. Családi házakban apartmanok állnak rendelkezésre, és a házigazdák mindent megtesznek, hogy otthon érezzék magukat. Njivice a Njivice kempingről is ismert, amely Horvátország egyik legnagyobb autós kempingje. A kemping stranddal, játszóterekkel, mobilházakkal és korszerű szaniterekkel rendelkezik. A város központját sétány köti össze a kempinggel.