, 2021/8/27

A várost az illírek alapították, majd a Római Birodalom hódította meg. A rómaiak Oneum néven alapítottak itt várost, mely a 7. századig állt fenn

Omis

Omis egy város Dalmácia közepén, Split közelében, és híres a gyönyörű, homokból és sziklákból álló strandjairól, valamint az Omisban való tartózkodás során végezhető kalandos sportokról, mint például a rafting és a hegymászás.

Egy kis kalandot a város történelmében is találhatunk, amely kalózkikötő volt! Mindenesetre most csak kalóz lehetsz, aki felfedezi az ételeket és az ősi hagyományokat! Tehát, jöjjön el egy nyaralásra Omisba, és megismerheti Horvátország vad és gyönyörű oldalát!

Információk Omisról

A Földközi-tengeren való fekvésének köszönhetően Omis igazi kalózvárossá vált, banditák, akik valóban arról voltak híresek, hogy veszélyesek, és még a Velencei Köztársaság és a törökök is féltek tőlük. Napjainkban a turisták még mindig megcsodálhatják ezeket a kegyetlen nyomokat a strandokat körülvevő történelmi épületeknek köszönhetően. Omis egyébként nem csak a kalózairól híres, hanem természeti szépség is, a csodálatos strandjaival, a központ mögötti hegyekkel és a dombokkal, ahol olajbogyó és szőlőültetvények találhatók.

Az elmúlt években, a balkáni háború után Omis és az egész régió új turisztikai vonalat alakított ki, amely a hagyományokra, a természeti szépségekre és természetesen a horvát emberek vendégszeretetére épül. Ezért Omisban az aktív sportoktól a pihentető tengerparti bárokig, a múzeumoktól a hagyományos éttermekig mindenféle látnivalót megtalál. Nos, csak le kell foglalnia a nyaralását, és el kell jönnie, hogy felfedezze a kalózvárost!