, 2021/8/26

A sziget már a neolitikumban is lakott volt. Illír törzsek lakták, de liburni törzsek jelenlétére utalnak a Mihovilje nevű nekropolisznak a maradványai, mely a mai Novalja település mellett található.

Pag

Akár bulizni vágysz, akár egy új helyet szeretnél felfedezni, vagy a tengerparton pihenni, itt a helyed. Pag gyönyörű hely a tengerpart szerelmeseinek, és számos történelmi helyszínt is kínál, amelyek sokat mesélnek a horvát kultúráról és történelemről.

Ha egy olyan csodálatos helyre vágysz, ahol a kalandok, a pihenés és a felfedezés keveredik, akkor nem hagyhatod ki Pag szigetének meglátogatását horvátországi látogatásod során. Az egyik legszebb sziget, amely az Adriai-tenger északi részén fekszik, Horvátország ötödik legnagyobb, leghosszabb partszakasszal rendelkező szigetének számít.

Látványos strandok

a világ legszebb strandjait láthatod a szigeten, mint például a Kukurina strand, a Vrtic strand, a Prosika strand, a Gajac strand, a Caska strand és a Bosana strand. Akár a meleg homok mellett pihennél, akár vízi tevékenységek érdekelnek, például úszást vagy búvárkodást szeretnél végezni, megtalálod a tökéletes strandot.

Az ország történelme

Ne hagyd ki a Novalija város múzeumának meglátogatását, ez Horvátország egyik legjobb kulturális intézménye. Ez a kialakításának köszönhető, teljes egészében emberi kézzel faragott kőből készült, és körülbelül 1042 magas. A kulturális nyári műsoron is részt vehetsz, amelyet júliusban és augusztusban tartanak, és amelyen táncosok mutatnak be kulturális és helyi műsorokat, mindezek sokat elárulnak a horvát kultúráról.

Éjszakai élet

Ez a szigete a legjobb hely a bulizáshoz, különösen, ha a trance szerelmese vagy. Számos klub és bár található itt, mint például a Cocomo klub, a Papaya Zrce klub, az Aquarius Zrce és a Kalypso Zrce. Az ott megrendezésre kerülő csodálatos fesztiválokon is részt vehetsz, és élvezheted a horvát helyi előadásokat és a nemzetközi DJ-k táncát.

Ételek Pag szigetén

Horvátország fő étele a cobanac, amely egy fűszeres sertés- vagy marha-, bárányhús, amelyet erős tűzön főznek. Az ország a sajtos és sonkás töltött borjúszeletről is ismert, amelyet általában ''Zagrebački odrezak''-nak hívnak. A legjobb éttermek a Konoba Bodulo, Konoba Prtoric, Stari Kastel, Bazilika, Konoba Marina, Konoba No5, Konoba Bile és Bistro Mali.

Tudtad, hogy a Bermuda háromszöget 1999-ben alapították a Sziget Pagban! Ön is szervezhet egy kirándulást, és felfedezheti a Pagi Bermuda-háromszöget.

A legjobb idő Pag szigetének meglátogatására május és szeptember között van.

Bérelhetsz kerékpárt, és egyedül is felfedezheti a közeli helyeket.

Nem hagyhatod ki, hogy egy napot hajókirándulással tölts el a gyönyörű kékekben.