, 2021/8/26

A város az Isztriai-félsziget délnyugati felén fekszik. Átlagos tengerszint feletti magassága 30 méter. A város mellett hét domb található: Monte Zaro, Monte Serpente, Monte Ghiro, Monte Magno, Monte Paradiso, Monte Rizzi és Monte Vidal.

póla

Horvátországban, Isztria megye legnagyobb városa és az ország nyolcadik legnagyobb városa. Egy csodálatos tengerparti város, amely még mindig büszkélkedhet az ókori római építészetével, gyönyörű tengerparttal. Egyike azon kevés modern kereskedelmi városoknak, amelyeknek sikerült megőrizni barátságos "kisvárosi" vonzerejét. A kavicsos és homokos strandokat nem is lehetne jobban kiegészíteni, mint a ragyogó napsütéses időjárással.

Könnyen megközelíthető tengeren, levegőben és szárazföldön egyaránt. Ez annak köszönhető, hogy van egy nemzetközi repülőtere, ahonnan közvetlen járatok indulnak számos európai országba, például Amszterdamba, Dublinba és Londonba, van egy modern buszpályaudvara az "óváros" kerület szélén, amely a horvátországi helyi, belföldi és nemzetközi buszjáratok csomópontja, és a tengerhez való közelsége miatt a városra nagyszerű kilátást nyújtó szárnyashajó-járatok is közlekednek.

Számtalan történelmi emlékhely és homokos strand mellett Pula a turizmus és a kultúra terén is sok mindent kínál. Itt található Horvátország híres nagy kaszinója, a Golden Sun Casino, amely egy korszerű kaszinó asztali játékokkal, nyerőgépekkel és bárral.

Egy teljesen felszerelt kalandparkkal is rendelkezik, ahol rengeteg szórakoztató tevékenységet lehet végezni a barátokkal és a családdal. Robusztus szállodaipara van, kiváló szolgáltatásokkal és ár-érték arányban. Az olasz, velencei és osztrák-magyar hatásokkal rendelkező isztriai ételek gazdag kulináris hagyományokkal rendelkeznek, amelyek generációkon keresztül öröklődnek, az emberek értik a helyi alapanyagokat, és nem ritka gyakorlat, hogy titkos családi receptjük van.

Ettől lesznek annyira ízletesek az ételek, beleértve a fehér és fekete szarvasgombát, a Cevapicit, amely fűszerezett darált hús, a skampi buzzara, amely a klasszikus tengeri herkentyűk és még sok minden más. A borkészítésnek is nagy múltja van, még a modern környezetben is találunk olyanokat, akik a garázsukban készítenek bort.

Egy kis város, ezért nagyon könnyű és kényelmes a közlekedés. Választhatod a gyaloglást, a busz- vagy taxiszolgáltatást, vagy akár robogót is bérelhetsz. A gyaloglással a legtöbb történelmi látnivalót meg lehet közelíteni, mivel azok a történelmi központ körül vannak.

A város büszke arra, hogy az egyetlen fennmaradt római amfiteátrum négy oldaltoronnyal rendelkezik, és mindhárom római építészeti rend teljes egészében fennmaradt.

Van egy jól megőrzött római kori temploma is, az Augustus-templom, amelyet az első római császárnak, Augustusnak szenteltek.

A várost földalatti alagutak labirintusa is átszeli, ezek a köznyelvben Zerostrasse néven ismertek.

A városnak van egy csoport gyönyörű festői szépségű szigete, amelyet Brijuni néven ismerünk.

A Szent Szívek Múzeumát szintén kötelező meglátogatni. .

A Sergii diadalív szintén egy csoda.

A város ad otthont a horvátországi Herkules-kapunak is, amely a legrégebbi álló római kori műemlék.