, 2021/8/26

A város a Poreština nevű tájegység központja az Isztriai-félsziget nyugati részén a tengerparton fekszik. Maga a városmag egy a tengerbe keleti-nyugati irányban benyúló kis félszigeten található, de a város története során a városmagtól északra és délre a tengerpart mentén, valamint keletre a szárazföld belseje felé is terjeszkedett

Porec

Porec egy gyönyörű tengerparti város Horvátországban, amely minden évben turisták ezreit vonzza. A legjobb dolog Porecben az, hogy mindenki számára úti cél. Akár a tengerpart szerelmese, akár a természetjárás szerelmese, akár a történelem szerelmese, vagy egy olyan úti célt keres, amely kiválóan alkalmas a család számára, Porec hívogat! Gyönyörű strandok vannak itt, hogy a legpihentetőbb nyaralásban legyen része.

Nagyszerű látnivalók és rengeteg szórakoztató tevékenység teszi emlékezetessé a nyaralást. Porec gyönyörű szállodákkal és csodálatos ételekkel rendelkezik, a költségvetés pedig az extravagáns turistáknak és a szűkös pénztárcájúaknak egyaránt kedvező.

A turistasarok

Porec rengeteg tennivalót, látnivalót és élményt kínál. Ezért vonzza turisták ezreit a világ minden tájáról, akik azért jönnek, hogy egy szeletet kapjanak a szépségéből. Soha nem fog rosszul járni, ha ezt választja nyaralási célpontnak. Porec népszerű látnivalói közé tartoznak a következők;

Élvezd a poreci strandokat

Porec városának rengeteg gyönyörű, strandja van, ahol úszhat és kikapcsolódhat. A poreci strandok tágasak, és mivel fenyőfák vannak a közelben, sok árnyékot élvezhet. Néhány a legjobb poreci strandok közül: Brulo, Porto Busola, Pical és más strandok a Zelena Laguna Resort környékén.

Élvezd a vízi sporttevékenységeket

A sok stranddal itt Porecben számos vízi sporttevékenységet élvezhet. A kipróbálható vízi sporttevékenységek közé tartozik a parasailing, a jet-ski, a csónakázás, a csónakázás és a banánozás. Porecben van egy búvárközpont is, amely vezetett búvárkodást kínál a környéken.

Borkóstolás

Tedd fel a kezét, ha nem szereted a jó bort. Egy poreci nyaralás során lehetőséged nyílik a legkülönfélébb borok kóstolására, megfizethető áron. Porecben tartózkodásod alatt csak egy sétányira van az Agrolaguna Pincészet, amely túrára és finom boruk és olívaolajuk megkóstolására invitál téged.

Kerékpározás

Porec a kerékpárosok kedvelt célpontja. Egész évben zajlanak kerékpárversenyek, és a legjobb hely a Parenzana sín mentén kerékpározni.

Fedezdfel a földalatti tavakat

A Baredine-barlang Porec egyik fő turisztikai látványossága. Ez egy földalatti barlang, amely a földalatti tavakhoz vezet. Ne hagyd ki a földalatti tó felfedezését. Porecben egyéb látnivaló az Aqua colours, amely egy szórakoztató hely a családnak, különösen a gyerekeknek. A Sveti Nicola-sziget és a világörökség részét képező Eufráziánusz-bazilika is megér egy látogatást.