, 2021/8/29

Šibenik központjától légvonalban 22, közúton 35 km-re délre, Dalmácia középső részén, Sibenik és Trogir között egy félszigeten fekszik. Ez a félsziget is sziget volt egykor. A kis Kopar-szigetet a 19. század második felében kötötték össze a kontinenssel.

Rogoznica

A kedvező fekvés és az enyhe mediterrán éghajlat már az ősidőkben is biztonságos és kényelmes életet biztosított az itt élő embereknek és különösen kedvezett a települések kialakulásának. Az ember korai letelepedését számos régészeti lelet, cseréptöredékek, amforák, tetőcserepek, pénzérmék, sírok, sírkövek, szarkofágtöredékek bizonyítják

Egy város Horvátországban, a dalmát tengerparton található. Népszerű turisztikai település. Egy mély öböl védi a széltől, és főleg horvátok lakják. Néha Šibeniska Rogoznica néven emlegetik, hogy megkülönböztessék Lokva Rogoznicától, amely egy másik turisztikai üdülőhely a dalmát tengerparton. A nyugodt mediterrán várost egy mesterséges domb köti össze a szárazfölddel, amelyet a 19. század második felében építettek.

A sziget nagy részét erdők borítják, míg az emberek által betelepített területet a régi mediterrán lelkületet tükröző régi kőházak jellemzik. A legkiválóbb és a legbiztonságosabb kikötők között kiemelkedik, így a hajósok szívesen látogatnak ide. A helyiek a földművelésben, az idegenforgalomban és a halászatban vesznek részt.

A város meglátogatásának egyik legvonzóbb tényezője az éghajlat.

A régióban évente körülbelül 2600 napsütéses órát élnek át, a négy nyári hónapban átlagosan négy-hét esős napot. A Rogoznicában tartózkodva meglátogatható strandok közé tartozik a Miline strand, amely egy kavicsos strand, amely Rogoznica központjában található, és kisgyermekes családok számára is alkalmas. A Sepurina strand egy másik tökéletes strand, amelyet érdemes felkeresni, ha a településen játsz, mivel nemzetközileg elismert a tisztaságáért, ezt a kék zászló képviseli.

Nem hagyhatod ki a lehetőséget, hogy meglátogasd az 1615-ben épült rogoznicai plébániatemplomot, valamint a Szűz Mária kápolnát és a Szűz Mária hajót, amely a Gradina-félszigeten található. Ha a környéken jársz, az egyik legjobban ajánlott terület a Marina Frapa, amely az Adriai-tenger partjának egyik legszebb kikötője, körülbelül 400 kikötőhellyel és számos egyéb létesítménnyel, amelyek biztosítják, hogy mindenki számára megfelelő ellátást nyújtsanak.