, 2021/8/29

Számos szállodájával és turista látványosságával egyike az ország legjelentősebb turisztikai központjainak. Kulturális és művészeti centrum, iskolákkal, múzeumokkal, galériákkal, tudományos intézményekkel. Fejlett a dohányipar, az élelmiszeripar, a borászat és a halászat.

Rovinj

A régészeti leletek tanúsága szerint a mai Rovinj területén már a történelem előtti időben is éltek emberek. A sziget nyugati része a bronzkorban és a vaskorban az i. e. 5. évezred és i. e. 15. század között népesült be; a jól védhető magaslatokon többszörös föld- és kősánccal védett várakat, erődfalvakat építettek. A csatorna a mai főtér helyén húzódott.

Az Isztria régióban található Cres-sziget az Adriai-tenger legnagyobb szigete, és jó nyaralási célpont azoknak, akik szeretik a szabadtéri sportokat és a természetet. Cres több mint 300 kilométernyi ösvényt és hegymászást kínál, amelyek hihetetlen barlangokhoz, gyönyörű strandokhoz és barátságos falvakhoz vezetnek. A központban sétálva, a kikötőre néző pasztellszínű házak között észreveheti a velencei stílust.

A havas hegycsúcsok, meredek sziklák és buja erdők kontrasztos tájával Cres szigete lenyűgöző úti cél Kelet-Isztriában. A fő turisztikai látványosságok közé tartozik a Vransko-tó (egy természetes esővíztározó) és a szigetet lakó különböző madárfajok, például sasok és baglyok. A sziget nem nagyon lakott, és nem annyira híres a turistaútvonalon, így találhat olyan helyeket, ahol csak Ön és a természet lesz.

Kitűnő úti cél azoknak, akik szeretik élvezni a saját társaságukat egy pazar helyen. A központban különböző bárokat, éttermeket és szállodát talál. Szintén onnan lehet eljutni a sziget többi településére. A sziget délnyugati részén, Cres-től néhány kilométerre délre gyönyörű strandok találhatók, ahol élvezheti a naplementét. A sziget rejtett helyeinek felfedezésére jó módszer, ha autót bérel és irányítás nélkül autózik.