, 2021/8/26

A Šibeniki-öböl partján, a Krka folyó torkolatánál fekszik. Šibenik-Knin megye közigazgatási és kulturális székhelye.

 Szebenikó

Horvátország egyik legszebb helye, ahol a természet szépsége, a strandok és a szórakoztató tevékenységek keverednek az egyedi és különleges épületekkel és a turisztikai történelmi helyszínekkel, amelyek sokat mesélnek Horvátország történelméről. Beleszeret a város műemlékeibe és strandjaiba!

A kaland, a tenger és a történelem szerelmeseinek. Ezt a várost a horvát tengerpart legrégebbi városának tartják, számos történelmi helyszínnel, számos templommal és múzeummal rendelkezik, és sokat elmond az ország kultúrájáról. Ezenkívül számos tevékenységet is kínál, valamint különböző strandokat, amelyek látványos tájakkal rendelkeznek. Vagyis akár szórakozni, pihenni vagy egy új kultúrát felfedezni szeretnél, itt a helyed!

Látogass el a régi városházára

A középkori központi főtéren található városháza egy nagyon harmonikus reneszánsz épület, amelyet 1533-ban építettek. A hely egyedülálló építészeti megoldása több száz évvel ezelőtti időkbe repít vissza. Mindenképpen érdemes meglátogatni.

Látogass el a középkori mediterrán kertbe

A Szent Lőrinc kolostor kertje a ferences kolostor része, és nagyon sok ritka és nagyon szép növény és virág található benne. A kertet 2007-ben nyitották meg újra, miután közel 100 évig zárva volt.

Menj el a Visovac kolostorba

Ez egy kis sziget, amely a Krka alsó folyásában fekszik két látványos vízesés, a Roski és a Skradinski között, a Krka nemzeti parkban. Meg fogsz lepődni a nagyon pihentető, festői és egyedülálló látványtól.

Vegyélrészt a Nemzetközi Gyermekfesztiválon

Gyerekfilmek, zene, képzőművészet, bábszínház szerepelnek benne, és a legjobb az egészben, hogy nem okoz majd nehézséget a kommunikáció, mert főként külföldieket hívnak meg, és a fő nyelv az angol!

Kortyolj bort a tengerre néző kilátással

Nincs is annál jobb, mint a tengerparton pihenni és a nagyon ízletes, különleges horvát borokat élvezni, miközben zenét hallgatsz és műsorokat nézel.

Ússzál egy idilli lagúnában

A Krka nemzeti parkban a vízesésekkel együtt úszhatsz a kristálytiszta kék vízben. Ez minden bizonnyal felejthetetlen élmény lesz, felejthetetlen kilátással.