, 2021/8/28

Splittől 27 km-re, az Adriai-tenger partján, a Kaštelai-öböl végénél fekszik, és kikötője van. A város tulajdonképpen egy aprócska szigeten fekszik Čiovo szigete és a szárazföld között. Környékén számos festői öböl található, különösen a Seget- és a Saldun-öböl nagyon szép.

Trau

Középkori falak között, egy apró szigeten fekvő város Horvátország Adriai-tenger partján. Egy híd köti össze a szárazfölddel, és egy másik nagyobb szigettel, a Čiovo szigettel, egy másik híddal. Az UNESCO 1997-ben a világörökség részévé nyilvánította a történelmi várost, amelyet román, barokk és reneszánsz épületek jellemeznek, amelyek épségben megőrizték gyönyörű építészetüket, és a 13. és 15. század közötti dicsőséges idők emlékét őrzik.

A város ortogonális utcarajza miatt öröm a városban barangolni. A város autóbusszal érhető el, amelyre Split városából lehet felszállni, ahol a legközelebbi repülőtér található. A város enyhe mediterrán éghajlatú, évente mintegy 2700 órányi napsütést kap, a levegő átlaghőmérséklete 15 °C, amely nyáron eléri a 30 °C-ot, a tenger hőmérséklete pedig átlagosan 25 °C nyáron

Egyedülálló városházával rendelkezik, amelyet a 15. században építettek, és amelynek gótikus udvarát monumentális lépcsőház és címer díszíti, és nagyon érdemes meglátogatni, ha a városban jársz. Itt található a Szent Miklós kolostor is, egy bencés kolostor, ahol a lehetőségek görög istene, Kairosz márványból van kifaragva. A kolostor október és május között előzetes bejelentkezés alapján látogatható.

Gazdag és választékos a tengeri ételek kínálata is, amelyeket úgy készítenek, hogy a város hitelességét sugározzák, valamint könnyűek és egészségesek. Trau lenyűgöző strandokkal és lenyűgöző szigetekkel rendelkezik, amelyek látványosságnak számítanak. A városfalak építéséhez használt szakértelmet is élvezhetjük, mivel a 13-14. század között épült fal egy része még mindig jelen van a déli oldalon, az 1490-es években épült városkapuval együtt.

Az óváros északi bejáratánál található Traui Szent János emlékműve is, aki a város védőszentje. Trau városának lakói barátságos, vendégszerető emberek, akik szívesen látják

az ideutazókat.