, 2023/1/3

Üdvözölünk az Adria Magisztrálon - a világ öt legjobb útjának egyikén. A 2023-as szezont az Adriai-tenger partján évente megrendezésre kerülő országjáró túránkkal kezdjük - a híres Magistral úton.

Üdvözölünk az Adria Magisztrálon

Szlovéniából indulva először az Isztriai-félszigetre hajtunk le, ahol több utat és tengerparti várost fedezünk fel, majd a Magistral hosszában egészen Montenegróig. Ott - egy kört teszünk a Budva és Podgorica közötti őrült hegyi úton, két éjszakát töltünk Porto Montenegróban, majd felutazunk Dubrovnikba és Splitbe.

Az esemény menetrendje

Május 6-án találkozunk a Kempinski Palace Hotelben Portorožban. Ma kipihenhetitek az utazás fáradalmaitokat, míg a csapat felkészíti az autókat az előttetek álló eseményre. Este vacsora és a sofőrök eligazítása következik. Lesz néhány tanácsunk, hogy felkészítsük Önöket erre az izgalmas országúti túrára a szuperautójukkal.

A következő hét napban a Balkán leglenyűgözőbb útjait és kilátásait élvezzük. Isztria, a Magistral, Mostar és a vörös szőnyeg, a fantasztikus Montenegró és természetesen Dubrovnik.

Minden nap körülbelül három-négy óra vezetésből áll majd. Megállunk majd ebédelni, fényképezni, történelmi emlékműveket nézegetni, vagy egyszerűen csak nagyszerű kilátást élvezni - és ezekből nincs hiány Horvátországban és Montenegróban.

A 2023-as túra menetrendje

Készen állsz? Itt is vagyunk. Ez a Gran Turismo Adriatica teljes menetrendje.

Május 6., szombat - Portorož (Szlovénia)

A verseny kiindulópontja a tengerparti Portorož városa és a Kempinski Palace szálloda, és bejelentkezés a versenyre. Kb. 18:00-kor a bárban üdvözlő összejövetelt tartunk, majd egy órával később a szállodában vacsorázni indulunk.

14.00 - Bejelentkezés a Kempinski Palace ***** Portorožban.

18:00 - Üdvözlő összejövetel a bárban.

19:00 - A sofőrök eligazítása

20:00 - Vacsora a szállodában

Május 7. vasárnap - Autózás Portorožból Opatija (Horvátország) felé

Rövid autózás következik Szlovéniából, mielőtt elérjük a horvátországi Isztria-félszigetet. A természet és az utak itt fantasztikusak. Pula történelmi városában ebédelünk, ahol a híres római kori amfiteátrum található.

Délután megérkezünk Opatijába, és a Hotel Ambasadorba.

10.00 - Elhagyjuk a szállodát

12.00 - Ebéd Pulában

14.00 - Folytatódik az isztriai vidéki utakon való vezetés.

15.00 - Kávészünet

17.00 - Érkezés az Ambasador ***** szállodába Opatija városában.

19.00 - Aperitivo a medencénél

20.00 - Vacsora Molo városában

Május 9., kedd - Trogirból Mostarba utazunk.

Másnap folytatjuk utunkat a tengerparton, Makarska felé, a déli Adria partvidék összes tengerparti városán keresztül.

Makarskában, a kikötő közelében ebédszünetet tartva ismét útra kelünk. Útban Mostar felé, a Biokovo hegyoldalon hihetetlen emelkedőn és egy tökéletesen újraaszfaltozott úton haladunk felfelé a Ravča autópálya bejáratáig, ahol ismét felhajtunk az autópályára, és tovább haladunk Boszniába. Egy kis szupergyors horvát autópálya után ismét rácsatlakozunk a Čapljina felé vezető országútra, majd a Neretva folyón felfelé Mostarba.

A Hotel Mepasban szállunk meg éjszakára.

10.00 - Elhagyjuk a szállodát

12.00 - Ebéd Makarska városában.

14.00 - Az utazás folytatódik

16.00 - Megérkezés a Hotel Mepasba *****

17.00 - Vörös szőnyeges fogadás Mostarban.

20.00 - Vacsora Mostar óvárosában, a híres hídnál.

Május 10., szerda - Mostar - Porto Montenegro

Ma Montenegró felé indulunk. Trebinje városán keresztül haladunk, ahonnan leereszkedünk a Dubrovnik Magistral szigetcsoportra, majd délre fordulunk Montenegró felé. Röviddel ezután megérkezünk a Kotori-öbölbe, ahol egy gyors kompútra szállunk át ennek a gyönyörű természetes öbölnek a legszűkebb pontján.

A következő két éjszakát a Hotel Regent Porto Montenegro ***** szállodában töltjük.

11.00 - Elhagyjuk a szállodát

12.30 - Ebéd Boszniában

14.00 - Folytatódik a vezetés

13:00 - Határátkelés Horvátországba

13:30 - Határátkelés Montenegróba

15.00 - Érkezés a Porto Montenegro Hotel Regent szállodába *****

19.00 - Italok a bárban

20.00 - Vacsora Porto Montenegróban

Május 8., hétfő - Autóút Opatijából Trogirba

Itt kezdődik az igazi móka. A világ egyik abszolút legjobb autóútján haladunk. Az epikus E65-ös Adria Magisztrál. Rijeka után csatlakozik az úthoz, és a sima kanyaroknak látszólag sosincs vége - és nem is akarja majd, hogy véget érjenek. A legjobb rész az ebédszünet után következik, és ez csodálatos. Ez egy igazán látványos vezetési élmény. Miután elérjük a Maslenica autópálya-felhajtót, a szupergyors autópálya-rendszeren megyünk le Zadarig, körülbelül másfél órán keresztül. Trogir vár ránk.

10.00 - Elhagyjuk a szállodát

13.00 - Ebéd Karlobagban

14.30 - Folytatódik a vezetés

17.00 - Érkezés a barna tengerparti házhoz **** Trogirban.

19.00 - Aperitivo a medencénél

20.00 - Vacsora a szállodában

Május 11., csütörtök - Porto Montenegro - Podgorica - Nikšić - Porto Montenegro

Ma későn indulunk. Ha ma autóvezetésre vágyik, fantasztikus utat terveztünk. Először megmásszuk a Budva fölé magasodó dombot, majd a gyors országúton Podgoricába megyünk, ahol megebédelünk.

A podgoricai ebéd után északra, Nikšić felé haladunk, a frissen felújított és szupergyors úton. Nikšić után Bosznia irányába kanyarodunk, majd egy újabb kanyarral a Kotori-öbölbe hajtunk. Ezúttal a komp helyett az öböl hosszában haladunk végig, Kotor történelmi városán és az ott található ősi erődön keresztül. Porto Montenegro innen már csak 15 percnyire van.

Aki szeretné, maradhat a szállodában, és élvezheti a délutánt a medence partján.

12.00 - Elhagyjuk a szállodát

13:00 - Ebéd Podgoricában

14.30 - Az utazás folytatódik

16.00 - Érkezés Porto Montenegroba

19.00 - Italok a szálloda bárjában

20.00 - Vacsora Porto Montenegróban/p>

Május 12., péntek - Autózás Porto Montenegróból Dubrovnikba.

Ma - visszatérünk északra, Horvátország felé. Útban Dubrovnik felé, a Kotor-öblön átkelve kompra szállunk vissza, majd tovább haladunk a horvát határ felé.

Ma a Royal Hotel Aristonban szállunk meg Dubrovnik egy nyugodtabb részén. Érkezéskor villásreggeli, majd szabad délután, amíg a város egyik legjobb helyén - a régi városfalak mellett, közvetlenül a Trónok harca híres lépcsője mellett - megvacsorázunk.

11.00 - Elhagyjuk a szállodát

12.00 - Határátkelés Horvátországba

12.30 - Érkezés a Hotel Royal Aristonba *** ***

13.30 - Ebéd a szállodában

19:30 - Aperitivo a szállodában

20.00 - Vacsora a Jezuite étteremben Dubrovnik óvárosában

Május 13., szombat - Autózás Dubrovnikból Splitbe.

Csodálatos autós utazásunk utolsó szakaszát kezdjük meg a Magistrálon felfelé haladva. Nincs több határátkelés - mivel végre megépül a Horvátországot a déli részével összekötő fantasztikus új híd. Ploče-ban ebédelünk, és az utcát lezárjuk az autónk parkolásához.

Ploče-ból - az autópályán jutunk el egészen Splitig, hogy egy pihentető autózáson fejezzük be. A Radisson Blu hotel & resortba való megérkezés után pihenhetünk a medencénél, vagy a hotelhez közeli strandklubban.

11.00 - Elhagyjuk a szállodát

13.00 - Ebéd Ploče városában

14.30 - A vezetés folytatódik

15.30 - Érkezés a Radisson Blu Hotelbe Splitben *** ***

19.00 - Aperitivo a bárban

20.00 - Vacsora a szállodában

Május 14., vasárnap - Check out

Köszönjük, hogy csatlakozol hozzánk ezen az eseményen. Reméljük, jól éreztétek magatokat. Ha a hazaszállítást választottad, az autódat a szállodánál vesszük át.