, 2021/9/13

Isztria északnyugati részén, Porečtől 25 km-re északra, Kopertől 22 km-re délnyugatra, a szlovén határtól mindössze 10 km-re a tengerparton fekszik. Horvátország legnyugatibb városa, közigazgatási, gazdasági és kulturális központ.

Umag

Az emberi jelenlét legrégibb nyomai az Isztriának ezen a részén a középső kőkorszakból, az i. e. 10. évezred és az i. e. 6. évezred közötti időszakból származnak. A közeli Savudrijában a Mirna és a Dragonja folyók között számos kőszerszám került elő.

Egy tengerparti város Horvátországban, az Isztriai-félszigeten. Horvátország legnyugatibb városa, amely soknemzetiségű lakosságnak ad otthont. Hosszú, mintegy 20 kilométer hosszú Riviéra miatt gyakori turisztikai célpont Horvátországban.

Régi város, vonzó, szűk utcákkal, amelyek macskakövekből készültek, és amelyeken érdemes sétálni. Umag jól ismert kikötőjéről és nemzetközi teniszközpontjáról, amely minden júliusban otthont ad a Croatian Opennek. Hosszú, körülbelül 45 kilométer hosszú tengerpartja van, amely káprázatos, tiszta strandokkal rendelkezik, amelyeket különböző kis öblök hangsúlyoznak, amelyeket öröm felfedezni.