, 2021/8/26

Zágráb Horvátország fővárosa, amely az ország északnyugati részén található. A város gazdag történelmű, és a sok ezer éves fennállása ellenére is virágzó üzleti élet lüktetésével lüktet.

Zágráb

Az ország politikai, kulturális és gazdasági központja, ahol rengeteg látnivaló várja a látogatókat. Főváros lévén, biztos lehet benne, hogy minden szép étterem, modern bevásárlóközpont és szálloda itt található. Ettől válik megfelelő nyaralási célponttá bárki számára, aki Horvátországban tesz kirándulást. Vannak csodálatos neogótikus épületek, amelyek a római korból származnak.

Zágráb sosem unalmas. Sétáljon néhány lépést, és mindig van valami látnivaló. A város 3 régióra oszlik; a felsővárosra, az alsóvárosra és az új Zágrábra, és mindegyik régiónak van valami látnivalója a turisták számára. Minden régiót érdemes meglátogatni, kivéve az új Zágrábot, amely a II. világháború után alakult ki. Ez főként modern magasépületekből áll, és nem sok látnivalót kínál.

A felső város a legrégebbi, több mint ezer éves. Általánosan Gornji néven ismert, és olyan címszereplő látnivalóknak ad otthont, mint például;

Szent Márk-templom.

A város egyik leghíresebb és valószínűleg a legtöbbet fényképezett látványossága. A cseréptetőn két címerudvar található, az egyik Zágrábot, a másik pedig Horvátország, Szlavónia és Dalmácia királyságait ábrázolja. Itt található még a Sabor, amely jelenleg a 20. században épült horvát parlamentnek ad otthont.

Kőkapu

A Sabor mellett található. Ma kegyhelyként működik, és mind a turisták, mind a helyiek lehetőséget kapnak arra, hogy gyertyát gyújtsanak az oltárnál.

Dolac piac

Zágráb fő piaca, ahol sokféle gyümölcsöt és zöldséget, valamint kézműves termékeket árulnak baráti áron. A látogatók a piac közelében található éttermekben olcsón étkezhetnek is.

Zágrábi katedrális

Zágráb városának nagyszerű nevezetessége, amelynek ikertornyai már messziről észrevehetőek.

A megtört kapcsolatok múzeuma

Egy egyedülálló múzeum, amely a világ minden tájáról összegyűjtött szerelmi maradványok érzelmi útját mutatja be. Ez érdekes és nagyon kreatív úgy gondolom. Zágráb alsóvárosa a 19. században alakult ki. Számos lenyűgöző látnivalóval rendelkezik, és számos múzeumnak, étteremnek, üzletnek, színháznak és parknak ad otthont.

Információk:

Zágráb kerékpárosbarát város, és a turisták kerékpárt bérelhetnek, hogy felfedezzék a környéket.

Számos bár és klub található, így Horvátország legjobb éjszakai életét nyújtja.

Zágráb jól kapcsolódik, és könnyen megközelíthető repülővel, busszal és vonattal.

Ha szabadtéri aktivitásra vágyik, látogasson el a Kupa és a Mreznia folyóhoz, ahol raftingolhat, kenuzhat és kajakozhat.

Az Ilica és a Tkalcieceva utcák remek helyek, ahol divatos szuveníreket vásárolhat Zágrábban.