, 2021/8/26

Az Adriai-tenger partján egy földnyelven fekszik. Jelentős kikötőváros, a róla elnevezett és az Ugljan és Pasman szigetek által az Adriai-tengertől elzárt csatorna mellett

Zára

Zára egy történelmi tengerparti város, amely a dalmát tengerparton található. Központi elhelyezkedése miatt népszerű kirándulóhely Horvátországban. Itt tökéletesen élvezheti Horvátországot a tömegek nélkül. A város gazdag történelemmel rendelkezik, és tele van hihetetlen látnivalókkal és természeti szépségekkel. Bárki számára tökéletes célpont, hiszen itt lehetetlen unatkozni. Gyönyörű naplementék, gyönyörű strandok, minőségi múzeumok, nemzeti parkok és vízesések hívogatnak felfedezésre.

Ez a lenyűgöző város minden évben több ezer nyaraló figyelmét vonzza. Csodáld meg a sok szépséget; barangoljon az utcákon, amelyek a 9. századba repítik vissza. Ezt a helyet valóban nem szabad kihagyni.A városban mindig van valami szórakoztató felfedezni való.

A csodák paradicsoma

Zára továbbra is Horvátország egyik legrégebbi városa, ahol emberek telepedtek le. Érdekes módon itt találták meg az emberi élet legkorábbi, a kőkorszakból származó nyomait. Az utcákon barangolva a városfalakkal és a gazdag történelemmel rendelkező építményekkel találkozhatsz. A dalmát tengerparton fekvő Zára a csodák paradicsoma, ahol rengeteg a látnivaló és a felfedeznivaló. Ettől lett Horvátország egyik legjobb nyaralóhelye.Ne kihagyd ki ezeket a helyeket Zárában.

Tengeri orgona

Ez a város első számú látványossága, amely egy világszerte híres művészeti installációból áll. Az ünnepelt Sea Organ kőből készült lépcsőkből áll, amelyek tökéletesen helyezkednek el a vízparti sétányon. A kőlépcsők alatt csövek és vízsípok találhatók, amelyek varázslatos zenei hangokat produkálnak. Amikor vízzel töltődnek meg, a hullámok és a tengeri szellő mozgását varázslatos és kísérteties akkordok sorozatává alakítják át. Ez megbabonázó, és nem szabad kihagyni.

Monument To The Sun

Ez egy hatalmas, napenergiával működő műalkotás, amely Zára vízpartjának szélén található. Körülbelül 300 többrétegű üvegtányérból áll, amelyek egy mérőkorongba vannak beépítve. A tányérok magukba szívják a napsugarakat, és élénk színű fények tömbjeivel kápráztatják el az embereket. Légy tanúja, ahogy az égbolt vörösbe borul, miközben a világ legszebb naplementéje zajlik.

Fedezd fel a gyönyörű nemzeti parkokat

Zára egy sor gyönyörű nemzeti parknak ad otthont, mint például a Krka nemzeti park és a Plitvicei Nemzeti Park. A parkok gyönyörű fürdőhelyeket kínálnak a vízeséseknél, túraútvonalakat és sziklamászást.

Fedezd fel az óvárost

Az óvárosa történelmi helyszín, ahol a római kori romok, a lenyűgöző városfalak és a velencei és bizánci építészetet bemutató kapuk kiemelkedő példái találhatók. Zára városának meglátogatása a horvátországi nyaralás során a felfedezésre váró szórakoztató helyek végtelen listáját fogja hagyni. Soha nem fogsz kifogyni a lehetőségekből, amelyeket a városban felfedezhetsz.